måndag 2 mars 2009

Wadling på Rival 090301 och ZPZ


Igår kväll hade jag nöjet att avnjuta Freddie Wadling på ett fullsatt Rival vid Mariatorget här i Stockholm. Med sig hade han Henrik Cederberg på gitarrer, Sebastian Öberg från Fläskkvartetten på cello samt en trummis jag glömt namnet på. I andra set gästade producenten Johan Lindström på pedalsteel och gitarr. De bjöd på en samling låtar från Freddies senaste skiva samt en hel del covers. Den största överraskningen var King Crimsons Epitaph som gjordes i en ganska fantastisk version. Andra lyckade covers under kvällen var Radioheads Creep samt Flaming Lips Do you realise. Wadling själv verkade vara i fin form både röstmässigt och humörmässigt. Lindströms pedalsteel-inhopp var helt makalöst. Snyggare pedalsteel-spel har jag nog aldrig hört. Publiken var väldigt blandad, allt ifrån långhåriga rockers i tjugoårsåldern till södermalmskulturglasögonförsedda tjejer via 60-någonting par som antagligen sett Wadlings inhopp i melodifestivalen och på Guldbaggegalan.
Två timmar höll han på och han hade gärna fått köra två timmar till.


Min Planket-bekantskap Zoombie Woof, som tagit på sig att köpa biljetter till Zappa plays Zappa den 8 juni lyckades över förväntan med sitt uppdrag. I mitten på tredje raden. Dessutom ger biljetten tillträde till soundcheck. Kul att få se Dweezils monstruösa gitarrigg på nära håll.

1 kommentar:

Anonym sa...

Peter!

Kul att fler än jag rös av Epitaph! Missade att nämna Flaming Lips, den va en höjdpunkt! Och kul att vi båda fått soundcheckbiljetter till ZPZ. Yowsa!

Håkan / swajs