fredag 20 mars 2009

PolitikJag såg det här debattprogrammet lett av Siewert Öholm när det amerikanska bandet WASP diskuterades. I skottgluggen satt Anders Tengner och gjorde sitt bästa för att "försvara" bandet. Svårt ansatt av både Öholm, upprörda vuxna och diktläsande ungdomar gjorde Tengner sitt bästa för att sätta det hela i någorlunda proportion. Öholm envisades med att påstå att Wasp var en förkortning för We are satans people. Ingen i studion verkade ha en aning om WASP-begreppet och dess betydelse. Ovanstående klipp är ifrån 100 Höjdare och man har klippt bort alla Tengners försök att svara. Ett tidigare exempel är givetvis den s.k. videovåldsdebatten som gjorde att filmer som The Beyond, Staden med de levande döda och senare också Evil Dead blev filmer man bara måste se. Hursomhelst, denna form av moralpanik verkade tyna bort i slutet av 80-talet. Tills nu, vill säga. I takt med drastiskt vikande väljarsiffror försöker Kristdemokraterna att väcka liv i moralmonstret igen. Ella Bohlin, som kandiderar till Europaparlamentet, drar till med att hon helst vill totalförbjuda snus. Varför är det så viktigt att andra människor inte snusar? Ofta är det ekonomiska argument som dras fram när denna fråga debatteras men ingen har visat att snusets härjningar har några effekter överhuvudtaget på sjukvårdskostnaderna. Anders Bergsten, ordförande för KD i Bollnäs, drar till med datorspelen i den här artikeln. Bergsten tycks mena att datorspel förvandlar ungdomar till en slags mördarmaskiner och skriver:

"En reservofficer ringde upp mig och berättade att försvaret använder sig av datorspel som Battlefield för att träna soldaterna att reflexmässigt döda på vissa stimuli."

Har någon i försvarmakten reagerat på detta? Alla som gjort värnplikten eller ens vet ett uns om hur den militära utbildningen i Sverige fungerar vet att syftet knappast är att lära soldater att döda reflexmässigt på vissa stimuli.

Försvarets användning av själva spelmotorn till Battlefield kan ni läsa om här.
Desperationen i Kristdemokraternes ögon börjar synas och den lär knappast bli mindre ju närmare september 2010 vi kommer...

1 kommentar:

Dr.Soda sa...

KD ger den tänkande människan kalla kårar. Det föreligger en viss paradox ang deras liberalism. Individen verkar inte stå i centrum när det gäller äktenskapsfrågan, det heterosexuella skall försvaras till sista blodsdroppen. Den tidigare abortfrågan haltade också av samma orsaker. Nu är snuset på tapeten också . Skatteintäkterna ang snus & tobak överskrider vida utgifterna, speciellt efter den rejäla skattehöjningen. Bohlin fasade även över att det föds alldeles för lite barn. Kvinnorna skall bli mjölkossor i samhällets tjänst. Nej nu blir dr.soda upprörd. Måste koppla av med siwert nu.