tisdag 28 oktober 2008

Låt den rätte komma in


Jag läste John Ajvide Lindqvists bok för några år sedan och gillade den skarpt. Filmen har fått överlag mycket bra kritik. Det är välförjänt. Det är inte ofta man vill se om en film direkt men igår skulle jag gärna suttit kvar i biofåtöljen och sett nästa föreställning också. Castingen med de unga skådespelarna i spetsen är lysande. Per Ragnar är perfekt som Håkan. Jag tänker inte skriva något om handlingen men ni som läst boken känner till slutet i badhuset. I boken återges händelserna kortfattat av en polis. Sättet man löst det hela i filmen är inget annat än genialiskt. Undervattensscenen förtjänar att bli klassisk. Bokens befriande opräktiga slut har behållits vilket känns bra. Se den på stor duk.

3 kommentarer:

Dr.Soda sa...

En bra svensk skräckis , låter nästan " to good to be true ".Soda får väl kolla upp filmen men är den bättre än rullen med Harald Treutiger när han skriker på monster i Gustavbergsspolaren ?

Peter sa...

Tveksamt... Harald borde fortsatt på skådespelarbanan istället för att gäspa sig igenom dåliga lekprogram i tv. Vad hette den filmen?

Dr.Soda sa...

Precis, vad hette rullen ? Har sökt på tuben för länge sedan ang klippet. Får göra en ny check, förhoppningsvis har någon skojfrisk individ haft den goda smaken att lägga ut scenen med Tröttiger...