lördag 5 september 2009

Bra gitarrspel 7: Jimmy Herring spelar Zappas " Zoot Allures"

Jimmy Herring är en stjärna på den amerikanska jambandshimlen efter att ha spelat med Aquarium Rescue Unit, Phil Lesh and friends, The Dead, Jazz is Dead och numera med Widespread Panic samt, som i detta klipp, med sitt eget Jimmy Herring Band. Det finns en hel del jazz och fusion i hans spel men alltid utan att bli tröttsamt och tråkigt och utan att tra,pa ner i shredderträsket. Jag gillar även hans naturliga, klara ljud som verkligen hörs i detta publikinspelade klipp. Tröttnar ni på kepskeyboardistens solo så dra fram till ca 2.40. Zappa-konnässören lägger givetvis märke till att det inte bara är Zoot Allures som spelas utan även Yo´ Mama.

3 kommentarer:

Dr.Soda sa...

Det var en rejäl överraskning må jag säga ! Riktigt, riktigt bra ! Bra avägning mellan jazzrockräkor & gamla bluesen. Fränt som attans vid 4 53 och en bit framåt. Hade en platta med widespread panic för många år sen, vet ej om herring var med då ? , men den var inge vidare. Hats off to Herring..

Peter sa...

Nej, Herring har bara varit med i Widespread Panic nåt år. Har också haft skivor med dem men...nej, det är för dåliga låtar. Men Herring spelar helt lysande med Phil Lesh.

Dr.Soda sa...

Då lär jag kolla upp om det finns nån Lesh ( med Herring ) på spottifajjen.